2 Temmuz 2015

İç Gözlem

Zaman duyumu her birimize kişisel zaman olarak etki ederken birlikte yaşamanın getirdiği ortak zaman duyumuna da yol açıyor. 2015 yılının ilk yarısını tamamladık. Kişisel ve ortak zamanlarımızda geçen bu süre değişik düşünce biçimlerine açık olmamızı gerektiren bir arayış dönemi olarak kendisini gösteriyor.
Yeni deneyimlere atılmadan önce aklımızın yeni deneyim ve öğrenim fırsatlarına hazırlanması kadar sezgisel olarak yaşamın bütünselliği ve onun içindeki yerimizi de bulmak çok önemli.
Yine bu dönemde, her alanda hayat kendisine yeni ifade yolları arıyor. Hem kişisel hem de toplumsal alanlarda yeni ifade yollarının açılması eşiğindeyiz. Nasıl mutlu olacağını bilmek yaşama sanatı uygulayıcıları için olmazsa olmaz bir bilgi.
Derin bir anlam ve amaç yönünde ilerlemek her birimizin temel ihtiyacı. Sağlıklı ve daha iyiye doğru giden bir yolculuk bunu gerektiriyor.
Bu dönemde karşımıza çıkan ezici duygular, yıkıcı düşünceler ve koşulların yanlış, tutucu yorumlarının yarattığı baskı aslında her birimize eşsiz bir fırsatı da beraberinde getiriyor. İÇ GÖZLEM.
Kendini gözlemlemeye yönelmek bu dönemde içimizde kapalı kalan perdelerin açılmasına hizmet edecek nitelikte görünüyor.
Kozmik etkilerle elde edeceğimiz bilgileri sindirebileceğimiz bir yaz var önümüzde. Yeni dönem sonbaharla birlikte inancımızla her birimize kendi hayatımızda sıçrama yapma şansını verecek gibi görünüyor. Gurur, tembellik ve üşengeçlik gibi ruh hallerinin sinsi tuzaklarına düşmeden kendimizi gözlemlemekle elde edeceğimiz zengin içsel deneyimler bu sıçramanın anahtarı olacaktır.


Murat GÜRGÜN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder